LEUVEN, place2be!

LEUVEN, place2be!

21 - 09 - 2012

Het is onze ambitie om  Leuven  uit te bouwen als de absolute place2be voor handel, horeca en cultuur.

Onze stad heeft  ontzettend veel potentieel. Er werden inspanningen geleverd om onze troeven beter uit te spelen. Toch zijn we  overtuigd dat we een versnelling hoger kunnen en moeten.

Grotere ambities en kansen op  realisatie van deze ambities door  beleidsmatig meer te focussen op handel, toerisme, citymarketing ... lijken ons noodzakelijk om onze stad in poleposition te brengen en haar verder te laten uitgroeien tot DE attractiepool van (Vlaams-)Brabant.

Open Vld/ LEUVEN+ wil dit doel realiseren door ondermeer de bereikbaarheid van het kernwinkelgebied te  vergroten. Tevens moet het parkeerbeleid  grondig worden geëvalueerd.

Het snel realiseren van een rotatieparking voor de benedenstad, aan Den Bruul, is een prioriteit.

De benedenstad  is het meest authentieke gedeelte van de stad en werkt  op handelsvlak complementair ten opzichte van de bovenstad.

Dit handelsgebied is vrij fragmentarisch, het moet de bedoeling zijn om via een masterplan deze gebieden in mekaar te laten overvloeien zodat ze één boeiende winkelruimte vormen.

Wij willen Leuven tevens uitbouwen tot een toeristenstad met internationale uitstraling.

Onze stad moet op een professionele manier worden gepromoot via een overkoepelend citymarketingproject.

Wij pleiten  voor een gecoördineerd evenementenbeheer dat het imago dat wij willen uitstralen benadrukt.

De dienst middenstand en het centrummanagement moeten worden versterkt.

Door deze voorstellen en nog andere flankerende maatregelen voeren wij een offensieve strategie en bereiden wij ons voor op de eventuele komst van grote shoppingcomplexen in het Brusselse.

Angst is steeds een slechte raadgever.

Luc Ponsaerts

21/09/2012

ZIE OOK BIJ INTERVIEW OP DEZE WEBSITE.